Näsbykôlla

Alla inlägg under maj 2009

Av Kalina - 22 maj 2009 19:27

Idag väntade en lång dag på jobbet, hade igår en fantastisk dag med min kära E, en behövlig dag både på ytan och på djupet.

Idag skjutsade jag upp flickorna till farmor, fick flexa in lite senare idag för att kunna slippa tära på barnvakten mer än nödvändigt.

Idag gick jobbet ovanligt smidigt må jag säga, jag var verkligen på gott humör hela dagen och det var en typisk fredag. En av läkarna hade sin sista dag och skrev ett fint tackmail, där skrev han att det fanns två lådor kosttillskott i fika rummet, kändes ju lite märkligt att få ett par lådor proteinpulver eller liknade då övriga brukar bala tårta, men till min stora glädje fanns där två chokladaskar, ja kosttillskott är ju ett varierat uttryck. :o)

De sista timmarna var vi två systrar kvar jag och O, kunde det bli annat än trams då eller? Nåja tyckte nog att vi fick till det rätt bra, himla kul eftermiddag trots lite strul här och var.

När jag skulle hem tänkte jag köpa lite god Thaimat, men till min stora besvikelse var inte vagnen på sin vanliga plats på torget :o(

Mend et blev kebab istället, det är ju inte fy skam, men jag har märkt att det spenderas mer och mer pengar på skräpmat och ica kontot tömms fortare än jag hinner säga fläskpannkaka, måste vara ett resultat av ett hektiskt liv, man köper mer halvfabrikat. Men nu får det vara slut med dett, jag vill fortsätta lägga ut smarriga recept här.

Sen börjar det bli rätt dyrt med min mobil också, har den sista tiden pratat en del i den och det är inte bra, flera hundralappar dyrare denna månad, när nu är det dags för bättring!

Men inte ikväll, ikväll ska jag slappa, mysa, pussa, krama och kanske en mellanöl så blir jag rolig ikväll. ;o)


Av Kalina - 20 maj 2009 21:13

Dagen har förhållandevis varit bra, fick ett dundermigränanfall igår kväll men när jag vaknade i morse var det bra igen.

Idag hade jag min telefonrådgivningsföreläsning, den har blivit uppskjuten i flera veckor men nu blev det äntligen av. Det gick så himla bra, vi hann tyvärr bara med hälften men det gör inget, skall ha en ny föreläsning med resten snart igen. Mina arbetskamrater var nöjda och vi fick en riktigt bra diskussion.

Idag när jag hämtade ungarna var jag lat, Ärtan beställde som vanligt korv till middag så jag stekte på grillkorvar som blev över, två korvbrön var också kvar så dom fick en varsin korv med bröd. Trakiskt egentligen, jag som annars är så mån om att de skall få mat lagad från grunden, nyttigt och helst ekologisk, men men, man måste väl få göra undantag, ungarna var iallafall överlyckliga.

Efter kvällsmat åkte jag iväg för att hämta min kära vän E från tåget, vi skall tillbringa hela morgondagen på lite spa på hotellet, känns mysigt, länge sen vi sågs.

Vi passade på att basta ikväll, nu blir det te och sedan lägger vi nog oss. trött som tusan.



Av Kalina - 19 maj 2009 20:00

Idag har det ljusnat något, har kostaterat med fler av mina kollegor att det är en hektisk tid vi lever i. man ska inte bara vara försörjare, mamma, fru, vän, matte, man ska också vara med på en himla massa engagemang. har fått många goda råd och folk bryr sig, Jag måste lugna ner mig.


Nu känns det ändå som att pressen minskar något, har förberett en lång föreläsning som jag skall ha på jobbet imorgon, det är rätt stort och krävande men den är iallafall klar, nu skall det bara framföras men det är det lättaste ändå. Sen har jag snart en ledig dag mitt i veckan där jag skall på spa med min kära vän E, känns fantastiskt!

Idag var det arbetsdag på förskolan, rätt mysigt men ändå rätt konstigt att vi föräldrar som ändå har häcken full och betalar snällt och lydigt till kommunnen skall dit och måla och greja som en typ vaktmästare borde göra. Det som ändå fick mig att ljusna var när barnen sjöng lite vårsånger, Min lilla Ärta sjöng så fint! Lilla myran satt tyst men hon var med iallafall. Sen grillade vi korv, gott, sandigt, bökigt, bråkigt och otroligt kul.

Nu hemma, barnen sover jag har sprungit en långtur och höll hela vägen, så skönt!

Nu blir det soffan, lite Te och mys, det behöver jag!


adios 

Av Kalina - 18 maj 2009 19:53

Måndag, trött, stress, trött, blåst

Så kan man väl sammanfatta dagen. jag börjar bli väldigt less nu, dagarna bara rullar på, jag är trött jämt, försöker hinna med/räcka till/finnas till hela tiden. Jag har nu så förbannat mycket omkring mig så hjärnan inte orkar med, magen är i kaos.


Jag tror det började sedan det "normala" livet började, dvs lämna barn, jobb, hämta barn, mat, nattning, städning, och sedan alltannatsommåstehinnasmedinnanmanstuparisäng.


Idag har jag bara glömt bort tre saker, en vän, ett möte och ett arbete.

Ni, mina vänner/föräldrar/systrar som läser detta, jag vill be er om ursäkt, vill be er förlåta min tankspriddhet. Jag är mitt i ett stormigt kaos just nu och hittar inte ut, om jag glömmer bort så är det inte för att jag glömt ER, inte för att jag slutat älska er, jag bara inte orkar, jag bara inte kan få till det.


Förlåt

Av Kalina - 16 maj 2009 18:42

Nu börjar ännu en dag dra mot sitt slut, nästan iallafall.

Fick lite sovmorgon i morse och sen var det bara att komma igång, maken var ute och klippte gräs nästan hela förmiddagen och jag tvättade och förberedde middagsmaten.

Jag satte på en film, "Madicken", och jag och flickorna tittade medans jag märkte kläder, det behövdes kan jag säga, en hel drös med omärkta kläder, det gillar dom inte på dagis.

Sedan blev det en rätt tidig lunch, rester från den trevliga middagen igår, mums! Efter lunchen och en kopp kaffe for jag och L iväg till Limsjön för att värma upp deltagarna i "limsjön runt", det var lite blåsigt men gick bra, sedan när starten gått fort jag och min kära vän C iväg i joggingtempo, jag och C hade bestämt att ta det lugnt i detta lopp, då hälsan inte är som den ska, så det blev jogging blandat med powerwalk, gick riktigt bra, snart blev vi ensamma, blev omjoggade men sedan blev det lugn igen, vi hade urtrevligt, pratade och joggade på, efter en stund hörde vi någon bakom oss, det var en cykligt som samlade upp skyltar och grejer, vi var alltså sist, nåja ingen prestige i det hela. :o)

Vi kom runt de 7km på ca 50minuter, rätt bra ändå med tanka på att vi inte sprang nått. Vi fick en varsin plakett och sedan fanns det priser som lottats på startnumret, jag fick lite skarpbulla och C fick ett presentkort på lunch på Moskogen och två tröjor, kul!

Efter att Friskisarna samlader ihop oss efter tävligen, for jag och L till Siljan och fikade, åt glass.

Väl hemma var det bara att ta itu med maten. På menyn: Hamburgare med mos och Coleslawsallad

 Recept

Hamburgarna gjorde jag på älgfärs, emndet går ju lika bra nötfärs.

400g färs

½ts salt

svartpeppar

1½ msk potatismjöl

1dl mjölk


rör ihop färsen, platta ut till lagoma hamburgare, stek eller grilla


min favvo coleslaw

Strimla lagomt med vitkål, typ ett kvarts huvud för ca 4 personer

två morötter, riv grovt

en halv gul lök finhackas

svartpeppar efter behalg

salt efter behag ca 1 tsk

ca 3-4dl cremefraiche alt. avrunnen turkisk yoghurt

Strösocker ca ½ tsk

en liten klick majonäs

ev en klyfta riven vitlök (valfritt) 


När vitkålen har strimlats läggs den ner i kokande vatten och häls direkt av den i en sil och skölj med kallt vatten, låt den rinna av.


Blanda ihop alla ingredienser och låt den gärna stå till sig några timmar i kylen innan servering.


Till hamburgarna och coleslawen hade jag hemmagjord potatismos och grönsaker.


Efter maten bastade vi hela familjen.

Nu väntar jag bara på att få hiva äldsta ungen isäng, (den minsta ligger redan) Sedan blir det mys i soffan till melodifestival.


må gott

Av Kalina - 15 maj 2009 21:40

Denna dag blev en komprimerad dag, en dag full av händelser. Dagen började som vanligt med dagsilämning och sen till jobbet, idag var det stressigt, jobbade bara till typ 14 och då är det mycket som ska hinna göras innan man åker hem. Sen var det låneböckerna som skulle tillbaka till bibblan, försent igen...suck, jag har fått böta de tre senaste gångerna.

Sen direkt och hämta änglarna, tänk att lilla Myran kan få en att känna sig så betydelsefull.

När vi kom hem så var det dags att städa, vi skulle nämligen få gäster, sen är det ju mat som ska lagas och allt som hör till. Tänk jag tycker Myran är mer och mer frustrerad nuförtiden, vet inte om det är att hon närmar sig sina två år, hur man än vrider och vänder på sig blir hon frustrerad.

Städningen gick undan och maten lagades,mannen var sen hem idag, gästerna kom och efter, vad som kändes som en evighet var maten klar, lyssna på denna meny: Grillad marienrad fläskkarré, klyftpotatis, tsaziki, grönslallad, grillspät med haloumi ost, champinjoner, rödlög och körsbärstomater, Mozzarella och tomat sallad, Café de Paris youghurtsås. Det var grejer det! Efterätten bestod av Gino (Jordgubbar och kivi med riven vit choklad somgratineras i ugnen) med vaniljglass.

Efter den maten var ungarna helt slutkörda och Myran till och med bad om att få borsta tänderna.

Nu sitter man här och känner sig lagon däst men väldigt nöjd. Härligt att få tillbringa kvällen med god mat i goda vänners lag.

Imorgon blir det limsjön runt.


natti

Av Kalina - 14 maj 2009 19:20

Idag valde jag att flexa in lite senare på jobbet. Arbetsdagen skulle bli lång och barnen skulle inte hämtas så tidigt så jag kände att dom (och jag) behövde lite mer tid tillsammans än bara ett kort tag på morgonen.

Morgonen var relativt lugn och jag kom till jobbet nästan i tid, satte igång med mina uppgifter i ett rasande tempo.

Jag känner att jag trivs bättre och bättre på jobbet nu, kan dock tycka att mina arbetsuppgifter inte bringar någin större lycka. Jag sitter för det mesta i telefonrådgivning och det är inte alltid det mest spännade. jag tycker det är trevligt med rådgivning, så dessa få samtal som utmynnar i enbart rådgivning är mycket trevliga men det övriga känns rätt tråkigt om jag ska vara helt ärlig. jag tror nog att meningen med min utbildning var att jag faktiskt skulle få se mina patienter. Nåväl, det reder sig nog i framtiden.

På lunchen hade jag och mina kollegor otroligt kul, jag och O har iof väldigt svårt att hålla oss till skämt ovanför bältet men himla kul är det, sen är dom övriga i gruppen inte sena att hänga på ;o) Lunchen gick åt att studera min inkorg på mobiltelefonen, jag får ju en hel del roligt där.

Efter lunch segade sig klocka rätt rejält. Jag tag samtal för samtal och lite övrigt arbete som komit lite efter.

Sedan blev det äntligen dags att åka hem. En snabb signal hem till mannen och matfrågan blev löst. Den goda Thaivagnen på torget. Dom har så grymt god mat och både jag och L belv ordentligt mätta för 90 spänn, det är rätt schysst ändå.

Nyss gosade jag i soffan med flickorna och en trave böcker, pussat och kramat gonatt tusen gånger, hjärtat har nu åter fyllts på. Mina älskade barn!

Av Kalina - 13 maj 2009 18:25

Idag var jag åter på jobbet, ungarna åter på förskolan, domvar så pass pigga och hostan hade givit med sig lite. Jag tycker dagen varit rolig, skojat mycket med kollegor och tampats med diverse patienter.

Det tråkiga idagh var väl diskusionen om dessa sparkrav som måste göra inom landtinget. Ibland förstår jag inte att det alltid skall sparas in på det som behövs mest, typ, vård, omsorg, skola. vad kan vara viktigare än det?

Kyckling i ugn blev det på menyn idag, blev gott, ungarna fick varsitt kycklingben, mumsade och njöt.


Nu väntar lite inköp på ica och sedan F&S träning, men jag avstår nog träningen idag, får nog värda lite försiktigt, vill ju hålla till helgens limsjön runt.


adios!

Ovido - Quiz & Flashcards