Näsbykôlla

Alla inlägg under maj 2009

Av Kalina - 12 maj 2009 18:14

Dagen började smått panikartat då lilla Ärtan hade krupphosta och svårt att andas, Myran var inte piggare hon, inte jag heller för den delen så det blev en VAB dag. Nu ska det väl sägas att det är ingen vila att vara hemma med två halvsjuka barn, tvärt om så är det ett drygt företag. Dagen rullande på i ett segt tempo. Kl.14 drog vi iväg en snabbis till Rättvik för att köpa en sittvagn. Yes! nu har vi en till slit och slängvagn, nu kan vi skrota den stora combivagnen. Kvällen avnjöt jag på en skön promenad, en lång sådan.

Sedan blev det soffan och TV.

Jaha det var det de

Av Kalina - 11 maj 2009 18:18

Ja då var det dags att kavla upp ärmarna och jobba. Jag var väldigt sugen att ta tag i det nya jag lärt mig på utbildningen i fredags, men sen kände jag mig som en urvriden disktrasa typ, snorig, ont i halsen, hes och kraxig. Inte kul att vara förkyld. När jag ringer upp patienterna blir dom helt förskräckta - oj då, du låter sjukare än mig, jag kan nog avvakta...

Inte för att alla tänker avvakta men ibland är det rätt kul att höra reaktionen.

Under kvällen träffade jga min kära vän C, som varit bortrest till varmt land, Kreta tror jag det var, lite avis blir man allt.

När jag kom hem kändes det som ett öppet sår i halsen, kanske inte var så bra att trampa på i tempo. lär nog vila lite.  

Av Kalina - 9 maj 2009 15:57

Dagen började tidigt, vi hade lämnat flickorna hos farmor redan kvällen innan för att göra allt så smidigt som möjligt, efter påklädning, frukost och lite packande kom vi iväg. Det kändes konstigt att jag var påväg till mormors begravning, svårt att fatta.

Vi stannade en bit innan vi var framme för att byta om till begravningskläderna.

Väl framme vid kyrkan träffade jag en mängd släktingar jag inte sett på länge, mina kusiner, morfar, mostrar mm. Kändes kul men konstigt.

Kyrkan var otroligt vacker och över kistan var ett vackert himmelsblått bårtäcke. Inte så mycket blommor bara en blomgrupp på golvet framför kistan och lite gullvivor i vaser i gången, precis som mormor hade önskat.

Inledningen var "Så skimrande var aldrig havet". Jag började gråta direkt, helt plötsligt släppte alla fördämningar och allt brast, min ena moster spelade Bachs "Air" på tvärflöjt, helt underbart vackert, sen var det en del psalme, det mesta var som i en dimma. När vi skulle ta farväl kändes det tungt men ändå på nått sätt skönt.

Efter begravningen träffades vi i en församlingsgård allihop, åt gott och fikade, kändes skönt att få träffa alla, få prata och skratta, lyssna på mormors favoritmusik. Det kändes verkligen som att mormor var där!


Vi åkte hem frammåt eftermiddagen, han förbi IKEA och ica maxi. Väl hemma hamnade vi i TV-soffan rätt snabbt, skönt att bara slappa.

Av Kalina - 7 maj 2009 20:02

I dag var jag ovanligt glad och sprudlande när jag kom till jobbet, jag kvittrade på som aldrig förr, vet egentligen inte varför, det var bara rätt idag helt enkelt. Min vän L som länge lånat en av mina balklänningar kom för att lämna tillbaka den och jag fick presenter! En bok om barn men det bästa av allt, en ljudbok Jonas gardells Om Jesus, har suktat efter den ett tag och så fick jag den.

Sen under dagen var jag fortsatt glad men tyvärr förmörkades dagen något. En av patienterna gjorde mig rikigt rädd, eller riktigt uppskrämd åt iallafall. Kan ju givetvis inte gå in detalj på vad som hände men vissa patienter är mer utåtagerande och jag har så svårt för det. Har en konstig klump i magen efter det.

Det är egentligen bara att försöka gå vidare och tänka professionellt och liknade, men jag är ju inte mer än människa.

När jag kom hem, efter att ha hämtat flickorna, blev det åska. Myran blev riktigt rädd fast jag inte är speciellt rädd för åska numer. Men det var något som gjorde henne rädd.

När maken kom hem efter äventyr i Falun, han ahr en mobiltelefon som inte fungerar och det konstiga är att han har bytt en hel del telefoner sista tiden och det blir bara fel på dom. han måste avge någon magnetism eller nått för varför skulle det annars bli så hela tiden. Jag verkligen misshandlar mina telefoner (för att få byta någon gång) men mina håller i alla väder.

Jag fick iallafall en försenad födelsedagspresent, visseligen hade han fått lite tips från mig men jag blev glad ändå. en sprillans E.M.D skiva!!!!! dom söta pojkarna, gissa om jag kommer dregla sönder den lilla boken i fodralet, sånna fina bilder...och sen sjunger dom ju rätt bra också. ;o)



Av Kalina - 6 maj 2009 18:23

Idag var jag otroligt trött när jag vaknade, inte så ovanligt i och för sig men det är ju skitjobbigt att köra bil i ca 40 minuter till jobbet och vara trött. Dagen på jobbet har varit bra, idag hade vi en sömnföreläsning, mycket intressant. En coca cola innehåller 50mg koffein, en red bull 80mg och vet ni vad, vanligt bryggkaffe i den volym vi ofta dricker alltså lattestorlek 3-4dl innehåller 350-400mg koffein!!! visst är det skrämmande.

Jag fick också lära mig att den sömn vi får de första 3-4 timmarna är den absolut viktigaste, där har vi mycket djupsömn. Om man ska ta en tupplur ska man bara sova max 30 minuter annars blir man tröttare än innan.


Nu har jag hämtat barnen från förskolan, lagat mat, tvättat två tvättar, fixat välling, bytt om barnen till pyjamas, bortstat tänder och nu är det dags att byta om själv till träningskläder. Dags för Friskis&Svettis :o)


Adios

Av Kalina - 5 maj 2009 20:13

Idag fyller jag år, jättekul! Älskar födelsedagar och att bli uppvaktat, sen tycker jag att det är vansinnigt roligt att uppvakta andra också. Jag blev riktigt fint firad i helgen av familjen och närmsta släkten. Idag på jobbet bjöd jag på chokladkladdmuffins med grädde och röda vinbär, mums! Gissa om jag blev populär, jag blev ordetligt kramad och grattad där också.


Hela dagen har det strömmat in sms och telefonsamtal från en massa goa vänner som grattar mig, jag är superglad att jag har så fina vänner. Min kära vän S kom förbi med en present och ballong tillsammans med sin make och dotter, va go hon är!


Hela dagen kunde varit perfekt om det inte vore för karlsloken, min man alltså. han gav mig en puss i morse innan han snabbt drog iväg till jobbet, ett grattis älskling lyckades han också med. Jag har önskt mig ett par Efva Atling örhängen eller löparskor av honom och hade hoppats få åtminstonde ett presentkort, men när han kommer hem säger han ingenting. När jag lite diskret frågar om han hade tänkt uppvakta mig så säger han att det inte går att köpa löparskor utan att jag måste med och prova. Så så var det med det. Gissa om jag blev besviken. han kunde ju åtminstonde fixat en lite blomma, eller skrivit ett fint kort eller så, men inget.

Ska det vara så svårt att uppvakta, jag blev arg en hel kvart, jag är ju inte direkt långtjurig, men nog känns det lite bittert fortfarande.

Jag ska nog skriva en bok "100 tips på hur man kan uppvakta sin fru".

 Jag fick nyss ett samtal från min kära vän Dentaku, som höll med mig till punkt och pricka, känns skönt. Jag får vara arg på honom!


Nåväl, nu är jag inte arg längre, ska sätta mig i soffan, se på TV och käka choklad och han får inte smaka!....eller det får han nog...lite


"vad är det för en dag, är det en vanligt dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Kalinas födelsedag hurra hurra hurra" 

Av Kalina - 4 maj 2009 20:25

Idag var det en valig dag igen, tillbaka från sjukskrivningen och tillbaka till jobbet. Kändes både bra och inte bra. jag trivs ju rätt bra på jobbet men det är lite jobbigt, är trött som bara den, känner att min kropp inte är hel riktigt.

Idag har jag fått stå till svars både här och var, lite jobbigt, känner att jag inte är beredd på konfrontationer och istället glider man undan.

Har fått en förfrågan också, en politisk sådan, hmm...inte riktigt ja, eller? kanske är det det. Vi får se.


Splittrat inlägg jag vet, men jag känner mig rätt splittrad. Just nu skulle jag bara vilja krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet.



Av Kalina - 2 maj 2009 19:03

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev, har varit nere hos min moster, hennes man, min kusin och morbror T, jag har känt innan jag åkte att det nog skulle bli rätt jobbigt men det blev tvärtom väldigt bra.

Vi gillade lite gott kött på valborg och myste tillsammans, såg en bra fil, till sent på natten. Jag och mannen sov i "Kottedal" och myste på morgonsidan, mysigt att få vara ensamma lite. 1:a maj, försökte vi arbeta så mycket vi bara kunde, allt för att inte ha helgdag. :o)

Jag och kära kusin A pratade mycket och umgicks under dagen, vi åkte in till affären och handlade massor av godis, vi skulle minsan ha myskväll. Under kvällen sprang jag en vända, riktigt skönt. Sedan blev det mys i soffan och en helt underbar film "dagboken". En uppmaning till alla: -Se

 den!

Vi var under gårdagen uppe i mormors hus också, städa lite efter vovvarna och det kändes väldigt konstigt att vara där och veta att mormor aldrig skulle komma dit nått mer. Jag och kusinen åkte till kyrkan för att titta lite, kändes bra.

Idag har vi mest ägnat oss åt resande, vi åkte hemmåt via en tur på IKEA, svårt att öåta bli att handla nått, jag handlade standard: servetter, men även rosa sugrör. :o)


Nu har vi ätit pizza och flickorna badar just nu i baljorna nere i bagarstugan, det är en mysig lördagkväll.



Ovido - Quiz & Flashcards