Näsbykôlla

Alla inlägg den 27 juni 2009

Av Kalina - 27 juni 2009 19:12

Idag är det dags att ta en tur till Bro kyrka utanför köpng, lilla S skulle döpas. Ärtans och Myran tremänning. Vi har missat syskonens dop pga att jag tidigare var höggravid och andra gången var det snöstorm. nu var det ju hösommarvärmen men denna gån skulle vi dit. Vi packade in i bilen, man hustru, två barn,en farmor och kylväska med smörgåsar och sallad.

Vi stannade en bit utanför köping för att kissa och framför allt äta lite lunch. Jag hade gjort min goda pastasallad, gott och lätt, recept kommer senare.

Efter denna lilla paus for vi till kyrkan och var där i god tid. Dopgudstjänsten var väldigt fin, hela familjenvar klädda i Leksandsdräkter, dom var så fina. Efter lite fotograferande for vi hem till deras gård på dopfika. det var smörgåstårta ute i ladan. Det var hiskeligt varmt, man var helt slut av värmen, maten åts bara för att man var tvungen, den var ju himla god också , smörgåstårtan, flickorna åt just inget alls. Efter maten fick jag den äran att hålla i det lilla dopbarnet. Så himla go, söt som socker och vi fick ett bra damtal hon och jag. Hon kräktes en liten mjölkkräk, sådär som småbebisar gör, jag torkade upp den och lilla myran kom fram och frågade vad S gjorde för nått? -Hon kräktes lite, sa jag då. -kräktes? sa Myran och plötsligen kräks myran värsta kaskadkräkningen rätt ut på golvet strax under doptårtorna. Panik! Min man tog med sin Myran för att tvätta av henne och byra kläder, jag försökte torka upp förödelsen så mycket jag kunde. Nu var det ju så att vi var hon en väldigt rejäl familj, det var bara att ta fram skyffel och sop och ta bort det värsta, sedan hälldes det ut en massa vatten på golvet och sen klart! Skönt att vara i en lasa. Min värsta rädsla var ju förstås: -Är det magsjuka???? Har vi smittat hela dopkalaset??? Hur ska den tre timmar långa bilresan hem i värmen gå????

Ja, det var ju bara att hoppas på att hon kräktes av värmen, dricka kaffe, äta tårta och sedan fara hem. Bilresan blev ju ignen hit direkt, Myran kräktes en gång i kvarten och det blev några stopp på vägen, tur man hade snott lite spypåsar från akuten för länge sen.

Väl hemma var det bara att hiva ungarna i säng, och bäva för den stundande natten...


Ovido - Quiz & Flashcards