Näsbykôlla

Alla inlägg under juni 2009

Av Kalina - 22 juni 2009 19:59

Idag har jag pysslat på en massa, fick faktiskt lite sovmorgon i morse, flickorna lekte fint själva ett bra tag innan det var dags för dom att komma upp till sängen och sjunga - vi gratulerar, (ja det är en ritual som flickorna ägnar sig åt ca 5 gånger varje dag)

Jag fick denna gån en fin röd kloss inslagen i en snuttetrasa och en fin teckning.

Efter frukosten drog vi ut jag flickor, morbror och vovve. Vi hann ut till mitten av leravägen när telefonen ringde. Min vän L hade lite att diskutera ang friskis och svettisjympa i sommar. Vi beslutade het sonika att träffas på stört. jag vände vagnen och vi pustade uppför backarna till backbyn och hem till L och M. Där fick vi vattenmelon och saft till flickornas stora glädje.

Efter lite prat, drog vi oss hemmåt, åt lunch, favvolunch för alla utom mig, falukorv med makaroner. Åja det duger väl men inte är det någon höjdare precis.

Efter lunch och kaffe var det dags för morbror att åka hem, taxin svängde in på gården och vi vinkade av honom. Känns tomt.

Eftermiddagen gick åt att pyssla och plocka, har hunnit tvätta tre maskiner tvätt och bäddat rent i sängarna, det behövdes.

Vi åte lite middag när maken kom hem, pankisar till flickorna, sill och lax till mig och maken, rester - mums!

Efter maten drog vi oss ner till bastun och badbaljorna. Tvagningsdags för smutsigt folk.

Nu är mannen på årsmöte med jaktlaget, idag ska det beslutas om jag får komma med som medlem. hi hi, känns kul.

Jag har bråkat med försäkriongskassans sida och ska nu ta mig en kopp te och dra mig upp till soffan.

Tycker faktiskt det ska bli lite skönt att komma tillbaka till jobbet igen, lite rutiner, snart har jag ju långledigt, måste pinas lite till först. ;o)

Dessa två veckor som jag har kvar på jobbet ska va trevliga. Luncher ute, after work osv.


hade

Av Kalina - 21 juni 2009 22:07

Nu är äntligen midsommar över för min del. jag säger äntligen för det är ingen dans på rosor, jo kanske, maskrosor. :o)

Idag fick mannen sovmorgon, jag tog mig ann flickor, hund, morbrodern och sedan var det till att baka 100 muffins, fixa frukost, plocka massa blomster, fixa iordning så vi blev fina till byns majstångsresning på tunet. Det blev faktiskt en himla lyckad tillställning, fint väder, vi blev tillslut fem spelmän, jag ledde lekarna, fiskdammspåsarna räckte till alla, jag vann inget på lotteriet men det var lika skönt det.

Nu har vi njutit av sillmiddag med syster J med man och efter det åt vi min goda rabarberpaj, fick jättemycket beröm av min svåger, han sa något i stil med att den efterätten var det godaste han ätit på flera år. Det är så man sträcker på sig riktigt. :o)

Under kvällen har jag och morbror T varit över till Rättvik en sväng för att träffa min mor med man och hundar, där blev det mer glass, jisses jag får köra med hårdträning framöver.

Nu väntar sängen, är himla trött, lite het i skinnet efter solexponering hela dagen. Javisst det fanns ju en sol bakom alla moln.

Av Kalina - 19 juni 2009 10:31

Vilken dag, vilken dag men det är nog många som håller med mig om det.

Midsommaraftonen började ändå trots allt rätt lugnt med en lugn förmiddag tills kaoset bröt ut. Efter en god sill och laxlunch for vi alla dräktklädda till Björklbackens älderboende. Där hade vi en rejäl uppvisning både barn och vuxenlag. Några av mina dansbarn var med, jättekul! Sen fick vi tårta och kaffe. Det tråkiga var ju det hällade regnet, morbror T gick hela tiden och muttrade om det dåliga vädret men försökte ändå komma med uppmuntrande ord som -snart kommer solen, nu blir det midsommar!

Vi var både kalla av svett och regn när vi kom hem, av med dräkterna, vila lite, äta lite till och på med dräkterna igen. Nu var det dags för paradenupp till festplatsen på björkberget, i parad. Alla var med. Min man längst fram med fana, vi längst bak med krans och jag drog vagn med två barn. Tungt, rejält tungt uppför hela vägen. Jag var helt slut när detta var klart. Å det var ju bara början. Efter lite hissande av stång, kören sjöng, spelmän spelade, midsommartal, nationalsång och sedan var det dags för mig, min debut som lekledare i stort sammanhang.

typ 3000pers dansade efter min pipa, vilken makt! :o)

Sen hade vi dansuppvisning och sedan var ungarna så trötta så det var bara att dra sig hem från gegga och folkmassa.

Hemma var det bara att skjutsa ungarna i säng och sedan var det lugnt framför YV. Min syster J och hennes F kom och även lite vänner tittade förbi.

 Sängen var väldigt skön i natt.



Av Kalina - 18 juni 2009 22:33

Midsommar är i antågande och jag, flickorna och morbror T skulle ta oss in till Leksand för att handla, vi tänkte att om man är tidig så är det nog rätt lagomt med folk i affären. Vi tod dock en promenad till gruskultingarna först, så söta, man skulle vilja pussa dom. Efter promenad och en raskare sådan efter som regnet kom, var vi iallafall hemma, placerade oss i bilen för att åka in mot Leksand. Första chocken kom väl redan på parkeringen, det var fullt. Vi fick cirkulera en stund innan vi äntligen fick en lucka, sen var det bara ut med hela högen och in på Mårtas ica. Om det var lite folk, nja så skulle jag kanske inte uttrycka det, det var knökfullt. Ärtan fick sicksacka mellan tanter och farbröder som trängdes förbi i vild karriär för att komma först till laxbiten och sillbiten.

Nu är det ju så att i högtider, eller snarare förberedelserna för högtiderna, så förvandlas folk från lugna och beskedliga, givmilda och hänsynsfulla till hänsynslösa stressande monster. Armbågar vässas och ögon glöder.

jag blir smått förskräckt och lite rädd när jag försöker ta mig fram med min lilla skara. Efter mycket pusslande i detta levande femtonspel kom vi iallafall fram till kassorna, betalade och kom ut till bilen med kassarna. Sedan var det dags för apoteket,. jordgubbar och besök i nästa affär för att försöka få tag i det som inte fanns i första. -Jag är kissnödig var den första kommentaren när vi kom fram till affär nr två. In bakom lagret och på en kundtoa, alla passade på att kissa utifall. :o)

Sedan ut i butiken igen, nu börjar blodsockret bli lågt, Myran ballar ur och lägger sig skrikande på golvet, storasyster sliter i Myran och säger - ligg inte här och skräpa.

Efter denna cirkus entrar vi jordgubbståndet, köper två skitdyra lådor jordgubbar, knallar till Apoteket. Väl framme i kassan har dom ett nytt system. Lämna beställningen och kom tillbaka efter ca 20 minuter  och hämta. Svettigt! Vi går helt sonika till konditoriet, köper ett gäng mackor, te och festisar till två trötta barn, morbror och mamma. Vi blir genast på bättre humör.

Går till bilen, där får gänet vänta medans jag rusar till apoteket för att hämta det sista, sedan äntligen hem igen. Väl i Näs åker jag upp på Tempo, barnen och T kvar i bilen medans jag går in för att införskaffa godis till söndagens fiskdamm. Köper en hel korg full med godis, ändå kan inte affären sponsra med påsar, lite snålt kan jag tycka, men men.

Hemma sover fortfarande barnen. Jag och T skyndar oss att släpa in alla varor och jag sätter igång att göra godispåsar.

Barnen vaknar, vi äter lite mat och sedan placeras barnen framför en film en stund, regnet öser ner ute. Då kommer jag på att vi ska ju knyta kransar till stora majstången på festplatsen med J och C. Ringer och kommer överens om att åka dit. Klär barn och morbror och mig själv i så varmt och regntätt som möjligt alltså galonisar, stövlar - rubbet! Packar in alla i bilen och drar upp. Då ringer min man, påväg hem från jobbet. Varför binder ni inte kransarna på vår altan istället, det är ju bara att lägga ut plst. Sagt och gjort. På festplatsen träffar vi Coch J och bestämmer oss för att frakta ner rubbet till oss.

Ur med ungarna igen, av med galonisar in med plast till golvet på altanen. Där har jag nu tillbringat kvällen, klippt björkvistar. Vi tog en god middag tillsammans, lirade bra musik på stereon, man och barn och morbror drog ner till bastun medans vi fortsatte jobba på. Klockan var över nio när vi var färdiga. Nu sover barnen, Lars och en kompis sitter och groggar lite i köket, jag har värmt upp mig i bastun, har fått förfärligt ont i ena vaden - hjälpt, jag som ska dansa i 180 imorgon!

Känns som jag borde få tålamodspris idag.

Glad midsommar!

Av Kalina - 14 juni 2009 19:47

men känner ändå att jag fått mycket gjort.

har haft lite fortsatt firande för lillmyran idag, min far och hans fru var här, trevligt! Flickorna var lite i det vildaste laget bara, men man kan inte förvänta sig så mycket annat när man är totalt instängd i huset när det spöregnar och blåser ute, fy sjutton vilket väder.

Eftermiddagen tillbringade jag en stund framför mitt gamla nintendo, jisses så kul. Jag spelade ett spel som heter uforia, riktigt kul men också lite konstigt. man häpnar över den fantastiska musiken. (not)

Sen blev det till att lga lite mer mat, lite wok, gott gott - recept kommer här:


Nu har jag varit ute i detta bedrövliga väder med vovven, gick fram och tillbaka mellan backbyn och kykan för att få henne att göra ifrån sig, hon tycker inte om att bajsa i regn, men vem gör väl det. :o)

Efter mycket trampande blev hon iallfall färdig och vi kunde gå hemmåt, eller halta för min del. Mina fina neupren jaktstövlar är inte riktigt så bra som dom borde, skitsnygga men superobekväma. Mina fötter har på nått vis lyckats nöta sönder en del på dom så nu får jag blåsor nästan bara av att se på dom, trodde jag hade förebyggt med plåster men icke! Nu har jag ont!

Nu har jag ringt runt och tiggt ihop priser till bynd lotteri i midsommar, duktigt Kalina *klappar sig själv på axeln*

Nu ska vi se på Bones, tror jag ska poppa lite popcorn, förtjänar det liksom.



Av Kalina - 13 juni 2009 20:11

så har jag betraktat min ovärd idag. Har knappt stuckigt ut näsan utan för dörren idag, regnet har i princip öst ner hela dagen. Idag har jag gjort tårta, en jättegod tårta. tack snälla L på jobbet för receptet!

Idag har vi haft kalas för lilla Myran, kusiner, mostrar, farbror, farfar, farmor och alla respektive har varit här. Mycket trevligt och gemytligt. Vi trängde ihop oss i köket, idag kunde vi inte vara på altanen. Det blev mjukbulla och sedan tårta. Svåger med sambo och barn samt svärmor blev kvar längre så vi passade på att laga mat tillsammans, pizza! (från lokala pizzerian) :o)

Vi har haft det mycket trevligt under dagen och känner oss lagon trött, mätta och belåtna. Ungarna håller på att somnar på sina små söta öron. jag och mannen ska väl söka oss till soffan tror jag, eller så blir det promenad med vovven, i regnet. Efter en liten fundering. Jag går ut i regnet, behöver luft.


dröm sött och vakna blött 

Av Kalina - 12 juni 2009 22:10

Idag blev hon två, min lilla lilla tjej. Konstigt det känns på nått vis, tiden går så fort. Hon väcktes i morse av sång och paket. Nyvaken och skakig sträckte hon upp sina små armar från sängen och blev upplyft. Buren in till dubbelsängen där hon plötsligen sprack upp i det mest otroliga leende. Hon pillade först lite försiktigt bort pappret från ett av paketen, storasyster fick hjälpa till med snöret. Sedan blev det fart, Makka Pakka blev en succe!


Flickorn har varit på förskolan idag och vi vuxna har jobbat, som vanligt, världen står inte stilla fast ens lilla Myra fyller två. Jag hann med lite snabbärenden innan jag hämtade flickorna. Vi åkte hem och strax efter oss kom min kära vän K med familj, söta goa flickor! Märtan och lilla F lekte så fint. Myran var lite splitrad, måste varit alla maränger. :o)

När gästerna åkt, försvann luften ur Myran, hon blev trött och lite ledsen. Förstår henne, jag är helt slut själv. Jag bar upp henne, sjöng för henne, natti natti till vovven, nallen säger gonatt, hjärtat också. Jag ville inte gå, ville pussa länge och stryka henne över ryggen, hon tittade på mig och sa - hej då mamma, det tog jag som ett tecken på att det var dags att gå.

Nu sitter jag här, efter talangjakt med rätt vinnare, efter Berg flyttar in och jag gråter ännu lite mer över hur snabbt tiden går. Jag hinner inte med.

Av Kalina - 11 juni 2009 22:18

Idag kände jag att det har gjort verkan, att jag slutat med mediciner. jag var piggare än någonsin i morse, mår fortfarande bra trots att jag jobbat heldag idag. Känns skönt. idag hade alla ett leende på läpparna då dom kom till jobbet. Festen igår gjorde verkligen att vi fick ett lyft. har fått så mycket positivt från alla idag, alla som tackade för det trevliga.

Gick bra på jobbet idag, börjar lugna ner sig lite nu i telefon och så. jag tror att folk inte har tid att ringa på samma sätt nu, dom har fullt upp med skolavslutningar, semestrar och grejer, nu är det en liten lugnare period tills turisterna kommer.

Köpte med thaimat hem idag, usch och fy, ja inte maten, utan min lathet. Känner att jag verkligen gör ett dåligt jobb i köket just nu, men jag hinner helt enkelt inte, men man får se det såhär. Jag gynnar lokala företag, det är väl bra. :o)

Imorgon fyller min älskade Myra två år, kan inte fatta det. Sentimental som jag är fäller jag en tår. Tänk att det det nu gått två år sedan jag födde min yngsta. Känns lite vemodigt på ett sätt, samtidigt som det är skönt. Flickorna blir större och börjar mer och mer kunna stå och gå för sig själva.

Nu har jag slagit in pakte. En porslinsservis från IKEA, rosa hörselkåpor och en bok om Makka Pakka. Hon kommer bli så klad. Hon har redan fått en stor saccosäck också, men den är redan invigd. :ö)  (gråter en skvätt men är ändå glad)

Ovido - Quiz & Flashcards